Alle kikkers in de kruiwagen

Dit boek is geschreven vanuit mijn persoonlijke ervaring als manager met situaties uit de praktijk. In 2001 werd ik, als docent in het HBO gevraagd voor de functie van projectmanager. Dat was de start van mijn loopbaan als manager.

Ik vond mijn nieuwe functie geweldig, maar ook turbulent en had regelmatig momenten dat de moed mij in de schoenen zonk en mij afvroeg of ik wel geschikt was voor deze klus.

Ik realiseerde mij dat je juist die ervaring niet in boekjes vindt, maar in de praktijk leert. Dat uiteindelijk was een aantal jaren later, de aanleiding om dit boek te schrijven en zo mijn kennis en ervaring te delen met andere managers.

Iedere manager zal in een of meer van deze situatieschetsen, zichzelf herkennen en denken: ”Ja, dat ben ik!”. Het is geen theorieboek en je vindt er niet het geijkte ‘zo moet het’. Wat je er wel vindt zijn herkenbare praktijksituaties, die verhalend, anekdotisch en met humor zijn beschreven, iedere situatieschets afgesloten met tips en tools. Dit is ‘storytelling’ en zal je daarom aanspreken en een steun in de rug zijn in al die boeiende, maar soms ook lastige situaties die je als (beginnend) manager kunt tegenkomen.

Het boek is in de boekhandel uitverkocht, maar via mij nog te bestellen. Ik wens je veel plezier en inspiratie met dit boek.

Ellen Budde