Curriculum Vitae

Wat is er mooier dan te werken en te wonen, waar je hart ligt. Wat werken betreft ligt mijn hart bij verandertrajecten waarbij beeldende expressie en creativiteit belangrijke middelen vormen. Zo’n werkvorm, of het nu een tekening, een beeld van klei, of een gekozen foto is, drukken meer uit dan woorden kunnen zeggen.

En wat wonen betreft is dat Amsterdam. Ik ben er geboren en getogen. Na de middelbare school en mijn opleiding tot creatief therapeut begon ik mijn loopbaan in de geestelijke gezondheidszorg. Ik werkte op de schilder -en keramiek afdeling van Psychiatrisch Ziekenhuis Endegeest in Oegstgeest. Daarnaast startte ik mijn praktijk voor supervisie en beeldende therapie.

Na 10 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Eerst als docent en daarna als coördinator van de opleiding Activiteitenbegeleiding op het R.O.C. Leiden.

Vanaf 1998 tot 2021 werkte ik op de Hogeschool van Amsterdam, ook hier aanvankelijk als docent en daarna vanaf 2001 als projectmanager. Ik deed er sindsdien met veel plezier projecten op het gebied van onderwijsorganisatie en management. De laatste vijf jaar op de hogeschool is mijn werkterrein verlegd van de interne hogeschool organisatie, naar de samenwerking met de stad Amsterdam en haar bewoners. En daarmee werkte èn werk ik nog steeds letterlijk en figuurlijk in het hart van Amsterdam.

Al meer dan 35 jaar heb ik mijn eigen praktijk voor supervisie en coaching, workshops en trainingen en ‘last but not least’ art therapy oftewel beeldende therapie. Training en coaching doe ik bijvoorbeeld al meerdere jaren voor de Provincie Noord Brabant en de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ben  ingeschreven in het Register voor supervisoren sinds 1994.